Periode

10 februari 2021 07:00 - 30 november 2022 01:00

Lijnen
Toelichting

Vanaf woensdag 19 augustus is de Bullebakbrug (Marnixstraat - Haarlemmerplein) buiten dienst voor het openbaar vervoer. De werkzaamheden zullen duren tot eind november 2022. Tram 3 en 5 wisselen van route, ook bus 18 en 21 ruilen een deel om.

De wisseling tussen tram 3 en 5 is gedaan omdat alleen tram 5 met zijn tweerichtingstrams in de Marnixstraat tot aan de brug kan rijden, en dan terug (zonder keerlus).

Tram 3 rijdt om vanaf het Frederik Hendrikplantsoen via de Nassaukade - Tweede Nassaustraat - Van Limburg Stirumstraat - Van der Hoopstraat - Groen van Prinstererstraat- J.M. Kemperstraat - Van Hallstraat naar het eindpunt Westergasfabriek (halte Van Hallstraat) v.v.

Tram 5 rijdt om vanaf de Marnixstraat/Marnixplein via de Marnixstraat tot voor de brug naar een nieuwe bestemming 'Jordaan' v.v., met als eind/beginhalte 'Eerste Marnixdwarsstraat'.

Let op! Tram 5 stopt in de Marnixstraat niet bij de haltes Marnixplein van tram 3 (net noord van het Marnixplein), maar bij de eigen haltes Marnixplein (net zuid van het Marnixplein)

Vervallen tramhaltes:

- Marnixplein (Marnixstraat; 3)

- Nw. Willemsstraat (Marnixstraat; 3)

- Haarlemmerplein (Haarlemmerplein; 3)

- Zoutkeetsgracht (Zoutkeetsgracht; 3)

- Nassaukade (Nassaukade; 5)

- De Wittenkade (Van Limburg Stirumstraat; 5)

- Van Limburg Stirumstraat (Van Limburg Stirumstraat; 5)

- Van Hallstraat (Van Hallstraat; 5)

Tijdelijke tramhaltes:

- Nassaukade (Nassaukade; voor 3)

- De Wittenkade (Van Limburg Stirumstraat; voor 3)

- Van Limburg Stirumstraat (Van Limburg Stirumstraat; voor 3)

- Van Hallstraat (Van Hallstraat; voor 3)

- Nw. Willemsstraat (Marnixstraat; voor 5)

- 'Eerste Marnixdwarsstraat' in de Marnixstraat (voor 5))

Bus 18 rijdt om vanaf de Frederik Hendrikstraat via het Frederik Hendrikplantsoen - Kostverlorenstraat - Van Hallstraat - Haarlemmerweg - Nassauplein naar het Haarlemmerplein en eigen route v.v. Bus 18 neemt dus een deel van de route van bus 21 over.

Let op! In de Van Hallstraat gelden de haltes voor de andere rijrichting (wat e