Periode

10 december 2018 05:00 - 1 januari 2020 00:00

Lijnen
Toelichting

De Oetewalerbrug over de Ringvaart, tussen de Linnaeusstraat en de Middenweg, is deels afgesloten. Dit is omdat een gedeelte van de fundering van de brug niet voldoet aan de eisen voor een drukke weg als de Middenweg - Linnaeusstraat. Busverkeer in de richting Middenweg (stad-uit) is daardoor niet mogelijk. Bussen richting stad-in en trams in beide richtingen blijven wel over de brug rijden.

De einddatum of de datum van een volgende fase zijn op dit moment nog niet vastgesteld.

De omleiding van bus 41 start maandagochtend 10 december, de omleiding van nachtbus 287 start met aanvang van de nachtdienst in de nacht van zondag 9 op maandag 10 december.

Bus 41 richting Holendrecht rijdt vanaf de Wijttenbachstraat via het Oosterpark, Beukenweg, Maritzstraat, Krugerplein, Schalk Burgerstraat, Nobelweg en Maxwellstraat naar de Kruislaan en eigen route. Bus 41 naar Muiderpoortstation rijdt de normale route.

Nachtbus 287 richting Bijlmermeer rijdt vanaf de Linnaeusstraat via het Oosterpark, Beukenweg, Maritzstraat, Krugerplein, Schalk Burgerstraat, Nobelweg en Kamerlingh Onneslaan naar de Middenweg en eigen route. Nachtbus 287 richting Centraal Station rijdt hier de normale route.

Vervallen haltes:

- Oostpoort (Linnaeusstraat; 41 > Holendrecht, 287 > Bijlmermeer)

- Hogeweg (Middenweg; 41 > Holendrecht)

- Hugo de Vrieslaan (Middenweg; 41 > Holendrecht)

- Kruislaan (Middenweg; 41 Holendrecht)

- Pekelharingstraat (Kruislaan; 41 > Holendrecht)

Oorzaak

Werkzaamheden

Gevolg

Aangepaste route

Tijdelijke halte(s)
  • Beukenplein (Beukenweg; voor 41 en 287)
  • Krugerplein (Schalk Burgerstraat; voor 41 en 287)
  • James Wattstraat (Nobelweg; voor 41 en 287)
  • Lorentzlaan (Maxwellstraat; voor 41)