Periode

2 maart 2020 01:00 - 11 augustus 2020 05:00

Lijnen
Toelichting

Van maandag 2 maart tot en met maandag 10 augustus maakt tram 26 gebruik van de tijdelijke halte aan de achterkant van het Centraal Station, dus niet van de normale halte op het Stationsplein.

Dit heeft te maken met diverse werkzaamheden bij de Prins Hendrikkade en op het Stationsplein, waarbij in verschillende fasen de trams van en naar CS verhuizen van het ene tramplatform naar het andere.

Van 2 tot 17 maart verhuizen tram 4 en 14 op het Stationsplein naar het andere platform (zie het bericht 'Afsluiting kruising Prins Hendrikkade-Damrak, trams verhuizen op CS'), en van 30 maart tot en met 10 augustus is het tramplatform aan CS westzijde gesloten en verhuizen tram 2, 11 en 12 naar CS oostzijde en 13 en 17 naar de Prins Hendrikkade (zie het bericht 'Trams 2-11-12-13-17 verhuizen op Centraal Station').

 

Om ruimte te maken en voor de duidelijkheid rijdt tram 26 de gehele periode van en naar het tijdelijk eindpunt aan de achterkant van CS. 

Je kunt dan alleen door het Stationsgebouw naar de voorzijde van CS, het Stationsplein, de andere  trams en het centrum.

In het stationsgebouw zijn 5 passages.

De Amstelpassage (2e vanaf de tramhalte)en de IJpassage (4e vanaf de tramhalte) zijn vrij toegankelijk. De Amstelpassage is alleen open van 11.00 tot 19.00 uur, de IJpassage is altijd open.

De andere passages, de 1e, 3e en 5e vanaf de tramhalte, leiden ook naar de NS perrons en zijn daarom afgesloten met ov-chipkaart poortjes. Je kunt inchecken, doorlopen en aan de andere kant weer uitchecken zonder kosten te maken, maar dan moet je wel of een NS-abonnement op je kaart hebben, of voldoende saldo.

Oorzaak

Wijziging ligging en indeling haltes

Gevolg

Verplaatsing halte