Periode

4 december 2021 05:00 - 6 december 2021 01:30

Lijnen
Toelichting

Op zaterdag 4 en zondag 5 december zijn er werkzaamheden bij Station Zuid aan het project Zuidasdok. Daardoor is er maar één doorgaand spoor beschikbaar voor de metro en zijn de routes en dienstregelingen van metro 50, 51 en 54 aangepast. Metro 53 rijdt dat weekend niet.

• Metro 50 rijdt op de route Amstelveenseweg en Gaasperplas.

Op Amstelveenseweg komt metro 50 aan op spoor 2 (normaal voor de richting Isolatorweg) en vertrekt daarvandaan richting Gaasperplas. Voor de richting Isolatorweg kun je op Amstelveenseweg overstappen op metro 51. Voor de verbinding met Centraal Station kun je op Van der Madeweg overstappen op metro 54. Op Station Zuid vertrekt metro 50 in beide richtingen van spoor 2 (normaal voor de richting Isolatorweg).

• Metro 51 rijdt alleen tussen Isolatorweg en Amstelveenseweg.

Op Amstelveenseweg komt metro 51 aan op spoor 1 (normaal voor de richting Gein en Centraal) en vertrekt daarvandaan weer terug richting Isolatorweg. Voor de richting Zuid en Gein kun je op Amstelveenseweg overstappen op metro 50 richting Gaasperplas.

• Metro 53 rijdt niet.

Op de route tussen Van der Madeweg en Gaasperplas rijdt metro 50. Ook hier geldt dat je voor de verbinding met Centraal Station op Van der Madeweg over kunt stappen tussen de 50 en 54.

• Metro 54 rijdt de gebruikelijke route tussen Gein en Centraal Station.

De dienstregeling is aangepast om op Van der Madeweg de overstap tussen 50 en 54 mogelijk te maken. Voor de richting Isolatorweg kun je op Van der Madeweg overstappen op metro 50 richting Amstelveenseweg.

Voor de volledigheid: metro 52 rijdt zoals gebruikelijk.